" />

חצילים קטנים ממולאים

מתכון לחצילים קטנים ממולאים

12 חצילים קטנים
250 גרם בשר טחון
3/4 כוס אורז
2 כפות שמן
1 וחצי כפיות בהרט
1/4 כפית אגוז מוסקט מגורד
1/2 כפית פלח
1/2 כפית פלפל שחור
כפית סוכר חום
קצת רכז רימונים
קצת לימון
מעט שמן לטיגון


מרוקנים את החצילים בכדי שיהיה ניתן למלא אותם, ולאחר הריקון מכינים את המילוי של החצילים.
שוטפים את האורז, משרים במים רותחים כחצי שעה, מסננים ומעבירים לקערה.
מוסיפים לאורז את הבשר, השמן, התבלינים, הסוכר עם מעט מים, מערבבים הכל טוב וממלאים את החצילים עד 3/4 מגובהם.
למחבת יוצקים מעט שמן ומטגנים את החצילים מכל הצדדים שלהם עד להזהבה קלה, ומניחים בצד.
את החצילים לאחר הטיגון מסדרים בסיר, ויוצקים מעליהם תערובת של המים עם קצת רכז רימונים ולימון עד 3/4 מגובה החצילים ומביאים לרתיחה, לאחר הרתיחה מבשלים על אש קטנה.

Print Friendly
תגיות: , ,


לא ניתן להגיב